amp template

BOTTENVIKENS BRYGGERI

Vår öl är opastöriserad, ofiltrerad, otråkig, ohämmad, omassproducerad,
oblaskig, okonstlad och vi hoppas att den är odrucken så att du får njuta. 

Om Bryggeriet

Bottenvikens Bryggeri startades under 2013 och vi har sedan dess låtit fler än 80 olika öl lämna bryggeriet. All öl skapas på ett hantverksmässigt sätt med råvaror av högkvalitet och inte sällan med lokala inslag. 

Ofta börjar skapandet av vår öl i utmaningen att fånga någon av naturens eller vår omgivnings platser, händelser eller skiftningar. Vår vilja är sedan att den som dricker vår öl, via ett smakpotpurri, ett visuellt uttryck och en poetisk guidning, ska tas på en resa. Att de i mötet med vad vi skapat och sina sinnen följer oss dit vi tänkt, för att kanske njuta morgonskogens första strålar på jaktens första dag, älvens bristande vårisar eller jäkelskapen då båten frös fast i Bottenvikens städ av is. Det som dricker vår öl ska inte göra det oberörd oavsett om den resa vi tänkt är bitter eller ljuv.

Instagram Feed

Om oss bryggare

Mattias Bergström och Joakim Nilsson driver Bottenvikens Bryggeri utifrån en passion och vilja att skapa öl med attityd och ett avtryck från det som ligger oss nära. Inspirationen hämtar vi i det som händer omkring oss och i naturens skiftningar. På frågan om vilka vi är, hur vi kompletterar varandra och varför det blev just ett bryggeri brukar berätta om våra bakgrunder som teknisk doktor respektive sociolog för att någonstans i det landa i att Mattias är den som vet hur och Joakim den som vet varför öl är svaret.

Våra öl

Vi brygger bara en öl en gång, varje öl har unikt namn, unik etikett och unik poesi. Dessutom är alla öl numrerade så man vet vilken av ölen man dricker. Vi brukar säga att vi inte riktigt känner oss hemma i microbryggeri definitionen, snarare definierar vi oss som ett konstnärsbryggeri med flytande litografier.

Kontakta oss!

Joakim Nilsson
Telefon: +46-73-059 28 18
Email: joakim@bottenvikensbryggeri.se

Mattias Bergström
Email: mattias@bottenvikensbryggeri.se